Informatie voor omwonenden

Nu de WEPODS vaker testritten maken in Ede en Bennekom krijgen we meer vragen van omwonenden. Dat geeft ons een goed beeld van hoe U WEpods ervaart, dus we ontvangen uw berichten graag. Het is ook aanleiding voor ons om u te informeren over wat we aan het doen zijn.

Rijden met een steward

Wepods rijden altijd met een steward. Dat doen we voor de veiligheid. De taak van de steward is om altijd op het verkeer te letten, het voertuig te stoppen als dat nodig is, of over te schakelen naar handbesturing. Als we aan het testen zijn is er ook altijd een test-engineer aanwezig. Dan zijn er dus twee mensen aan boord.

Hoe gaat dat testen?

Tijdens het testen maken we weleens een extra stop of zetten we het voertuig even stil om testresultaten te analyseren of software aan te passen. Ook kan het heel goed voorkomen dat we heel langzaam rijden, hetzelfde stukje nog eens willen overdoen of een manoeuvre herhalen.

Wat wordt er getest?

We zijn nu zo ver dat we de hele route van de universiteit in Wageningen naar station Ede/Wageningen automatisch kunnen rijden. We blijven verbeteringen aan de kaart en het navigeren doorvoeren, maar gaan ons nu vooral richten op de sensoren en de software voor het omgaan met ander verkeer.

Hoe kunt u helpen?

Dat is heel simpel. Tijdens het testen kan het voorkomen dat de WEpods remt of stopt. Daarom vragen we andere weggebruikers om extra afstand te houden. Als u ons inhaalt houd u dan svp extra ruimte bij het invoegen. Verder vragen we uw begrip als het voertuig ergens even stil staat.

We danken u bij voorbaat voor uw medewerking. Als u vragen heeft kunt u ons altijd bereiken via de website en info@wepods.nl.